Omhoog

NIEUWS

 

13 december belangrijke avond voor bewoners 5-Hoek (zodra we over een agenda beschikken plaatsen we hier de informatie)

Jaarverslag ZVH in de pers"Bewonersorganisaties Vissershop en Vijfhoek krijgen compliment over Zwartboek'

Nu zaaien ze weer onrust in de 'kleurenbuurt' (VND 13101)

Ook P.L.Takstraat is het zat! (VND 281200)

Invalide in de kou laten zitten? (VND 051200)

ZVH terug gefloten

 Nieuwsbrief2  5Hoek december 2000

Eerdere stukken in de pers:

ZVH geeft toe dat zwartboek correct is (VND 271000)

Bewoners praten voorlopig niet met ZVH (VND 241000)

Sanders (ZVH) maakt zich bellachelijk met uitspraak(VND 181000)

 

ND 130801

Pleidooi ZVH over Achtersluispolder


'Industriegebied biedt ruimte aan 5000 woningen’


ZAANSTAD  Woningcorporatie ZVH pleit voor industriegebied Achtersluispolder in Zaandam voor een mix van wonen en werken. Volgens corporatiedirecteur F. Sanders is de locatie geschikt om vijfduizend woningen te bouwen.

Sanders doet de opmerkingen in een interview in het jaarverslag van de woningcorporatie over 2000. De uitspraak is opmerkelijk omdat voor het gebied hele andere plannen zijn. Wel werd eerder een idee vanuit de Amsterdamse woningcorporatie Het Oosten geopperd om in de Noorder IJpolderplas huizen te bouwen samen met Zaanse corporaties.

Van de vijftienduizend woningen die de Zaanstreek de komende twintig jaar zal gaan bouwen, zouden er volgens Sanders vijfduizend in de Ach­tersluispolder kunnen komen.'Nu is dat nog een bedrijventerrein, maar je zou daar leuke dingen kunnen doen met combinaties van wonen en werken. De metro uit Amsterdam komt hier straks doorheen, dan is het toch doodzonde die tussen opslaghallen te laten doorrijden?', aldus Sanders in het jaarverslag. Voor de grotere bedrijven is dan geen plaats meer, maar wel voor kleinschalige bedrij­ven, als het aan Sanders ligt.

ZVH geeft in het jaarverslag meer opties voor toekomstige woningbouwlocaties. Nog eens vijfduizend woningen kunnen volgens Sanders binnenstedelijk worden gebouwd door voetbalvelden te verplaatsen, flats te slopen en bebouwing verder te verdichten.

Verkoop

ZVH laat weten 'grote moeite' te hebben met het landelijke beleid om corporaties huurwoningen te laten verkopen om het eigen vermogen te compenseren door het wegvallen van subsi­dies. 'ZVH heeft de verwachting dat er ook op lange termijn behoefte aan huurwoningen blijft bestaan'.

De corporatie is tevreden over vorig jaar. Het zwartboek van bewonersorganisaties naar aanleiding van de herstructurering van het Vissershop en de Vijfhoek opende de ogen van de corporatie. 'Er zijn constructieve afspraken gemaakt voor de toekomst', aldus het jaarver­slag. In 2002 worden de eerste flats vervangen door nieuwbouw.

Het Wooncentrum aan de Peperstraat wordt goed bezocht. Dagelijks komen er vijftig bezoekers met vragen over wonin­gen, huursubsidie en verzekeringen. Om de klanten nog beter van dienst te zijn heeft ZVH de externe gastvrouwen afgeschaft en een 'floormanager' aangesteld.

De corporatie is kritisch over het convenant met de gemeente 'visie op wijken' waarin het kader wordt geschetst voor herstructureringsactiviteiten in wijken. 'ZVH maakt zich zorgen over de voortgang in Zaanstad. Er worden wel initiatieven genomen maar resultaten op korte termijn bleven uit'.

 

 

VND Zaterdag 140101

 

ZAANDAM  Woningbouwvereniging ZVH denkt erover om een of meer van de vier flats aan de Panneroodstraat, Bergblauwstraat, Vermiljoenweg en Indigostraat minstens voor een deel te slopen.Dat blijkt uit een brief die bewoners deze week hebben gekregen van de verhuurder. Daarin staat dat ze rekening moeten houden met nieuwbouw en herhuisvesting. ZVH weigert een toelichting op de brief.

 

Bijna anderhalf jaar geleden kreeg een vertegenwoordiger van adviesbureau Inbo van Zaanstad een tik op de vingers omdat hij de sloop van de flats al noemde. Opdrachtgever van het adviesbureau was de gemeente en niet ZVH.

Nu heeft ook ZVH het over nieuwbouw. Dat kan alleen als ruimte wordt gemaakt door flats te slopen. Dat is tenminste de vrees van bewoners.

De brief die ZVH deze week stuurde heeft volgens F. de Jong van de Indigostraat voor heel wat opschudding en ongerustheid gezorgd. ,,Het was het gesprek bij Albert Heijn. Mensen hebben er wakker van gelegen. Er is tot nu toe alleen sprake geweest van groot onderhoud. Over nieuwbouw is nooit gesproken"

Zaandams Volkshuisvesting wil de buurt opknappen en maakt daarvoor plannen in samenspraak met planologen, stedenbouwkundigen en verkeerskundigen. Er zijn volgens de brief verschillende mogelijkheden besproken. Welke dat zijn vermeldt de woningcorporatie niet

Wel staat er dat er ingrijpende veranderingen in de buurt zullen komen en dat die in delen worden gerealiseerd. Herhuis­vesting zal, staat in de brief, geregeld worden aan de hand van een sociaal plan dat samen met de bewonerscommissies wordt opgesteld. Uitgangspunt in dat sociaal plan zal zijn dat voor een bewoner die zijn huis uit moet vervangende huisvesting komt en dat er vergoedingen zullen gelden

Informatiemarkt
Bewoners worden over de plannen en mogelijkheden ingelicht op een inf ormatiemarkt die in het voor jaar zal worden gehouden. Daar kunnen bewoners ook reageren. Vernieuwing van de buurt begint volgens de brief op z'n vroegst in 2005.
Volgens De Jong zijn de bewoners zich rot geschrokken.
Ze heeft er notulen bij gepakt en vond daarin bevestiging van har vermoeden: zelfs in december werd nog niet over nieuwbouw gepraat. ,,Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel." De Jong zegt dat er, tot de brief kwam, door ZVH alleen gesproken was over dubbel glas, andere isolatievoorzieningen, nieuwe badkamervloeren en het dicht maken van de entree van de flats.
De Jong vindt sloop zonde. De flats zijn 35 jaar oud. Volgens haar zijn er buurten die meer in aanmerking komen voor vernieuwing.
De adviseur die anderhalf jaar geleden al zijn mond voorbij praatte, wist van nog meer sloopplannen. Albert Heijn zou de grote supermarkt willen inkrimpen. Dat zou moeten gebeuren in een nieuwe winkel op de andere kant van het huidige parkeerterrein. Ook zou het brede gedeelte van de Weer moeten verdwijnen. Daar zouden woningen moeten komen.

 

VND 281200

Bewoners PL.Takstraat slecht te spreken over renovatie huizen

Van een medewerker

ZAANDAM  Een oudere m vrouw ging zelfs een van de werklieden te lijf met een stuk hout, zo genoeg had ze ervan. Bewoners van de P. L. Takstras in Zaandam zijn zeer slecht t spreken over de renovatie va hun woningen. Hot werk duur veel langer dan beloofd, uit voerders komen hun afspraken niet na en het resultaat laat vaak te wensen over, stellen zij.

Je hebt vrij genomen van je werk, en staat om zeven uur 's ochtends op omdat de timmerman gezegd had langs te ko­men. En dan komt hij niet. Als [ hij dan eindelijk toch een keer is geweest, zitten alle latjes schots en scheef. Dan vraag je of het kan worden overgedaan, en dat belooft hij. Vervolgens komt hij op zijn afspraak terug. ,,0p een gegeven moment heeft mijn man met een klauwhamer alles stukgetrokken. Ze pen hard de woning uit, want dachten dat hij hen met de hamer aan wilde vallen", zegt

Rechter

Dat is vervelend als je wasmachine noodgewongen in de huiskamer staat, en ook de slaapkamer niet bruikbaar is. Volgens A. Mud, lid van de bewonerscommissie, zijn er vijf bewoners die naar de rechter rillen stappen omdat ze vinden niet goed te zijn behandeld. Overigens zijn er ook die wel tevreden zijn, benadrukt Mud. ,,Het wachten is het ergst", zegt hij. Marcus: ,,Het is diverse keren gebeurd dat ik had vrijgenomen en ze niet kwamen opdagen." Ook stoort het bewo­ners dat er volgens hen niet te praten valt met de werklieden: ,,Een keer kon ik echt niet, maar er moest per se op die dag getegeld worden. Mijn man nam maar een vrije dag op. Toen bleek dat er bij de buren op een andere dag wel kon worden getegeld, terwijl die de hele dag thuiszitten", aldus Marcus.

Woningbouwvereniging ZVH renoveert 65 woningen in de P. L. Takstraat. De huizen kregen en krijgen onder meer een combiketel, een nieuwe keuken, nieuwe kozijnen en nieuwe dakkappelen. Bewoners konden kiezen of ze er dubbel glas in wilden laten zetten. Met de renoveerders als gemeenschappelijke vijand zijn de bewoners naar elkaar toegegroeid. Op de markt praten ze erover, en op straat knikken ze elkaar vertrouwelijk toe. ,,Zijn ze bij u al klaar", roept Marcus naar een oudere man die op straat zijn mat aan het uitkloppen is. Een diepe zucht is het antwoord.

Een andere bewoner heeft het gevoel dat de werklieden over zijn privacy heenwalsen. Opeens staat er weer, onaangekondigd een ladder tegen zijn raam, klaagt hij. Of een schilder loopt zonder te kloppen zijn huis binnen. ,,Ik zei nog tegen hem dat hij geluk had dat de hond er niet was." Marcus overwoog doelbewust de hond op de werklieden los te laten.

ZVHprojectleider W. van Putten geeft toe dat 'er een tijd was waarin het niet altijd even goed ging'. Maar de laatste tijd "gaat het beter, stelt hij. ,,Ik heb het nu denk ik volledig onder controle."

De oorzaak van de problemen is volgens Van Putten een samenspel van factoren.,,Het is in de bouw nu verschrikkelijk druk. En dit was een moeilijk project, want elke woning is anders. Bovendien zijn de huizen oud, ze zijn in 1919 gebouwd."

 

VND Dagblad Zaanstreek  51200

Gehandicapte blijft buiten tot woonsituatie beter wordt

Van onze medewerkster JOSE PIETENS

ZAANDAM  Mevrouw S. Wortel zit sinds gistermorgen acht uur op de galerij voor haar woning aan de Vermiljoenweg. Zij vindt haar woonsituatie onleefbaar en heeft bij tal van instanties aangeklopt voor hulp. Iedere keer stuit zij op een muur van bureaucratie en zolang er niets aan haar woning verbeterd wordt of zij geen andere passende woning toegewezen krijgt, blijft zij buiten in haar rolstoel zitten. ,,A1 wordt het mijn dood."

De wind giert over de galerij, maar mevrouw Wortel zit  met een deken om zich heen geslagen  buiten voor haar woning. Zij zit in een rolstoel, heeft zware reuma en als gevolg van een hersenbloeding van enkele jaren geleden is de rechterkant van haar lichaam gedeeltelijk verlamd. Toch gaat zij niet lekker warm binnen zitten. ,,Daar hou ik het niet meer uit", stelt zij. De woning van Wortel ligt pal boven het ketelhuis, waar de centrale pomp van de verwarming de hele flat van warmte voorziet.

In augustus van dit jaar kreeg Wortel te maken met geluidsoverlast, trillingen en stank, die volgens haar door de verwarmingspomp worden veroorzaakt. ,,De pomp schiet 's morgens met een knal aan, die tot op de vierde etage van de flat is te horen," zegt zij. ,,0m de 20 minuten start de pomp opnieuw en om de vijf minuten hoor je een sissend geluid. Door het trillen en knallen van de verwarmingsbuizen   zitten   er scheurtjes in de vloer en vallen er stukken plafond naar beneden." Daarnaast ruikt zij een benzineachtige lucht, die naar zij vermoedt door de kieren in de vloer haar woning binnendringen. Door die dampen heeft Wortel keelklachten en wordt zij slecht wakker.

Gistermorgen was de maat vol. Ze was zojuist wakker geworden van een knal die 'te vergelijken is met het plotseling aanschieten van een brandweerslang'. Wortel: ,,Dat was voor mij de druppel. Ik ben naar buiten gegaan en ik blijf hier zitten. Ook al wordt het mijn dood."

Met hulp van I. van Veen van stichting Madi (maatschappelijk werk) maakte Wortel de afgelopen maanden een rondgang langs onder meer woningeigenaar ZVH, de GGD, de huisarts, het Rio en de gemeente. Van Veen: ,,De instanties zijn welwillend, maar we lopen vast in de bureaucratie. Als er een briefje geschreven moet wor­den, gaan daar weken overheen. We komen heel kleine snertstapjes vooruit, maar de gezondheid van mevrouw Wortel verslechtert met de dag."

Wortel heeft gedurende zes

Volgens de heer Hoogland, hoofd afdeling verhuur van ZVH, wil de woningbouwvereniging de verhuiskosten 'naar alle redelijkheid' best vergoeden en dat op papier zetten. Wortel:

,,Dat probeer ik dus al vanaf oktober gedaan te krijgen, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Ik zit trouwens niet alleen voor mezelf op de galerij. Sinds ik buiten zit, komt de ene na de andere bewoner naar me toe met klachten over de flat. Dat zijn vaak oude mensen, die niet zo goed in opstand durven ko­men. Overlast van drugsgebruikers, een golf van inbraken, lawaai Er is hier veel meer aan de hand. En dan wordt in deze flat het project 'Prettig wonen doe je zo' gehouden, met regels waar elke bewoner zich aan moet houden. Nou, zo prettig is het hier allemaal niet."

Alle dagbleden maakten melding van de verordening dat wooncorporaties geen 'makelaartje' mogen spelen. Dit besluit treft ook ZVH waarbij de gevolgen voor huurders een wooncorporatie nog niet duidelijk zijn. Bijgaande het artikel uit De Telegraaf.

zaterdag 18 november 2000

Takenpakket woonwinkels aan banden

DEN HAAG, zaterdag Woningcorporaties mogen niet actief zijn als makelaar voor bedrijfsonroerend goed of verzekeringen verkopen die niets met wonen te maken hebben.   Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) heeft acht woningcorporaties opgedragen hun 'woonwinkels' binnen drie maanden te herstructureren.

De VVDbewindsman vindt dat de bezigheden van de acht corporaties niet sporen met de bestaande regels en beoordeelt ze als ongewenst. De corporaties hebben samen met een makelaardij of een verzekeringsmaatschappij een bureau of 'woonwinkel' opgezet om bij woningverkoop te bemiddelen. Zij houden zich echter ook met andere activiteiten bezig, waaraan Remkes nu paal en perk wil stellen.

Het gaat onder meer om de corporaties Volksbelang (Hoogezand), woningstichting Delfzijl, Acantus Bouwen en Wo­nen (Winschoten), Nijestee (Groningen) en Woonconcept (Meppel).

 

 

 NR2

 

 

ALGEMENE VERGADERING OP 11 DECEMBER A.S. IN ’T PRAETHUYS.

AANVANG 20.00 UUR

Beste medebewoners van de 5Hoek,

 

Wij hebben nieuws voor u!

Eindelijk zijn er wat meer details bekend geworden over de komende veranderingen in onze wijk. Verder lijkt het er op alsof de samenwerking met ZVH nu eindelijk van de grond gaat komen. Het bestuur is in onderhandeling met ZVH over de tekst van een samenwerkingovereenkomst, en als dat ondertekend is door de wethouders, Saenwonen en ZVH kunnen we eindelijk aan het sociaal plan beginnen. Het bestuur wil u graag vertellen hoever het is en wij verwachten u natuurlijk allemaal! Verder heeft het bestuur de wens om een aantal bestuurscommissies te installeren tijdens deze vergadering. Het bestuur denkt aan o.m. een commissie ‘Verkeer’, ‘Scholen’ ‘Praethuys’ ‘Bewoners Troelstralaan’ etc.

 

AGENDA

  1. Opening (20.00 uur)
  2. Notulen laatste vergadering van de secretaris.
  3. Rapportage voortgang overleg Werkgroep/Stuurgroep/Laagland advies.
  4. Voorstellen en samenstellen commissies.
  5. Rondvraag.
  6. Sluiten vergadering.

 

Om u snel  van informatie te kunnen voorzien hebben we een website ingericht. Het laatste nieuws en recente ontwikkelingen zullen hier te vinden zijn: www.zaandamzuid.freeservers.com.  Nieuwsvoorziening via internet is goedkoop voor bewoners en de vereniging. Wie niet over een computer of internetaansluiting beschikt kan tegen heel lage kosten gebruik maken van de computers in wijkcentrum ‘ Poelenburgh’

     

Met vriendelijke groet en tot de vergadering,

Het bestuur.

 

VND 271000

 ZVH wil bewijzen een goede verhuurder zijn

Van onze verslaggever

ZAANDAM De lucht tussen bewonersplatform de Vijfhoek en woningcorporatie ZVH is opgeklaard. Tijdens een werkgroepsoverleg, gisteren in het Railpointgebouw in Zaandam zijn er goede afspraken gemaakt tussen de twee partijen. Zowel ZVH als de Vijfhoek noemden het overleg constructief. De gemeente, die ook deelnam aan het overleg was zeer tevreden. ZVH gaf toe dat, het zwartboek op hoofdpunten correct was. ,,Maar we zijn niet op alle punten ingegaan ", zegt P.van Torenburg van ZVH. Van Torenburg zegt dat ZVH wil be­wijzen dat ze een goede verhuurder is. Dat ze niet altijd een goede verhuurder is geeft de corporatie toe. ,,We hebben verwachtingen gewekt voor het maken van afspraken, maar we zijn deze niet nagekomen", zegt Van Torenburg. ,,En afspraken hoor je na te komen." ZVH vindt dan ook dat zij bepaalde zaken op een andere manier had moeten aanpakken. De woningbouwvereniging zegt nu concrete afspraken te hebben gemaakt. Zij wil echter niet inhoudelijk daarop ingaan.

De Vijfhoek bevestigt dat er goede afspraken zijn gemaakt, maar weigert ook op de inhoud in te gaan. ,,Eerst moeten alle notulen goedgekeurd worden door de leden van de vergadering", zegt A.Molenaar, voorzitter van bewonersplatform Vijfhoek. Molenaar zegt in ieder geval weer blij te zijn dat er nu weer genotuleerd wordt. ,,Ik hoop wel dat de afspraken nu wel nagekomen worden",aldus de voorzitter. Yvonne de Groot van de gemeente zegt, dat er in het langdurige overleg, in een goede sfeer met elkaar gesproken is. ,,Er is afgesproken het verleden te laten rusten en te werken aan de toekomst." De nieuwe afspraken over samenwerking, moeten volgens de gemeente de komende twee maanden in praktijk gebracht worden. ,,ZVH en de Vijfhoek moeten laten zien dat een goede samenwerking weer mogelijk is", aldus De Groot.  

In het NHD stond op dinsdag 2410 het volgende stukje:

Bewonersclubs niet met ZVH om tafel

Van onze verslaggever

ZAANDAM  Sinds het uitkomen van het zwartboek op maandag 9 oktober, zijn woningbouwvereniging ZVH en de bewonersverenigingen Vijfhoek en het Vissershop nog steeds niet nader tot elkaar gekomen. In het zwartboek betichten de bewonersclubs de woningcorporatie ervan de bewoners van het Visserhop en de Vijfhoek in het ongewisse te laten over wat er precies gaat gebeuren als hun wijken vernieuwd worden. De corporatie zegt de verenigingen benaderd te hebben voor een gesprek. ,, Ze wezen ons voorstel af", zegt L. Westerling van ZVH. A. Molenaar van de bewonersclubs bevestigt dit.

,,Wij willen geen gesprek met ZVH zonder getuigen. Er moet iemand bij zijn die erop toeziet dat er wordt genotuleerd en dat de gemaakte afspraken nagekomen worden." Molenaar verwijst daarom naar het werkgroepoverleg, dat morgen

plaatsvindt. De Vijfhoek spreekt dan met de gemeente en ZVH. ,,De klachten van de bewoners staan op de agenda, dus daar wordt zeker over gesproken" zegt Y. de Groot van de ge­meente. Verder zal er gesproken worden over de visie die de autoriteiten voor de Vijfhoek in petto hebben.

Nieuwe versie

Voor het Vissershop ligt het anders. ,,Wij wachten nog op een nieuwe versie van het plan voor de herstructurering. Over de eerdere versies waren wij niet tevreden omdat te weinig werd uitgegaan van het behoud van cultuurhistorische waarden", aldus De Groot. ,,ZVH is nu aan zet."

De woningbouwvereniging zegt een uitnodiging de deur uit te hebben gedaan, waarin zij de bewoners uitnodigt om samen met wethouder N. Kroesenvan Gelderen een driehoeksgesprek aan te gaan. Het gesprek zou dan ergens in november gehouden moeten worden. De belangrijkste punten uit het zwart­boek komen dan aan de orde. Zoals het inhuren van externen (zoals de Laagland Adviesgroep) en het sociaal plan.

Eis

Molenaar, die de uitnodiging nog niet binnen heeft, wijst deze al op voorhand af. Hij wil eerst een gesprek, met wethouder Kroesen van volkshuisvesting en met wethouder A.Drost van stadsontwikkeling. Dit gesprek zou Kroesen hebben toegezegd tijdens een commissievergadering op maandag 9 ok­tober. ,,Hierna zijn we uiteraard bereid om nader tot elkaar te komen. Als de wethouder erbij is stellen we dit zeer op prijs", zegt Molenaar.

Hij verbindt nog een eis aan de dialoog. ,,Fred Sanders, de directeur van ZVH, moet persoonlijk bij het overleg aanwezig zijn."

De voorzitter van bewonersplatform Vijfhoek zegt uit het geruchtencircuit vernomen te hebben, dat er een ambtelijk onderzoek zou zijn gestart naar de gedragingen van ZVH. Volgens de preses moet dit ook in de notulen van de commissievergadering van 9 oktober staan.Volgens de secretaris van de commissie, B. Valk, is hier niets van bekend. ,,De wethou­der heeft gezegd dat ze iets met het zwartboek zou gaan doen. Maar eerst moet het boek goed bekeken worden voor er inhoudelijk iets gebeurt."

Vanwege vakantie was Kroe­sen niet bereikbaar voor commentaar. Haar secretaresse be­vestigt wel dat het de bedoeling is dat er een afspraak komt in november.

Deze week (1810)kwam ZVH directeur Frad Sanders met een ronduit belachelijk commentaar op de verschijning van het zwartboek in het NHD. Lees een oordeel zelf:

 

 ZVHbaas Sanders is blij met zwartboek bewoners

Van onze verslaggever

ZAANDAM Directeur F. Sanders van ZVH is blij met het zwartboek dat de bewoners van de Vijfhoek en het Vissershop aangeboden hebben aan de commissie van volkshuisvesting. ,,0p deze manier kom je erachter wat er bij de bewoners leeft", aldus Sanders. Hi] zegt te kunnen begrijpen dat de vernieuwing van de wijken een enorme indruk maakt op de be­woners.

Sanders zegt dat er na het uitkomen van het zwartboek gelijk, al overleg had plaatsgevonden met de bewoners. ,,Want het is belangrijk te horen hoe zij erover denken." De directeur deed luchtig over de aantijgingen van de bewoners in het boek. ZVH zou een te grote economische machtspositie heb­ben, afspraken zouden niet nagekomen zijn. ,,Wij voeren regelmatig overleg met de bewo­ners." En over de machtspositie zegt hij: ,,Elke maand hebben wij een gesprek met de gemeente over de herstructurering van de Vijfhoek en het Vissershop."

Uiteraard hebben de betrokken bewonersgroepen direct gereageerd en een persbericht doen uitgaan met de volgende tekst:

PERSBERICHT

Zaandam,  18 oktober 2000.

Geachte redactie,

De besturen van Bewonersvereniging Platform 5Hoek en de Bewonerscommissie VISSERSHOP stellen er prijs op u het volgende mede te delen:

 In een Publicatie in het Noordhollands Dagblad van vandaag, 18 oktober 2000 staat een artikel (zie onder) waar de heer F.Sanders van Wooncorporatie ZVH geciteerd wordt. Sanders zegt hier o.m. “dat er na het uitkomen van het zwartboek gelijk, al overleg had plaatsgevonden met de bewoners”.

Het is bij beide Bewonersorganisaties onduidelijk met wie Sanders gesproken heeft, maar zeker niet met de betrokken Bewonersverenigingen. Het vermoeden bestaat dat Sanders met deze opmerking zand in de ogen van de media wil strooien.

De ‘blijheid’ van Sanders over het zwartboek komt ons onwezenlijk voor, mede omdat Sanders exact op de hoogte was van de bezwaren tegen de door hem geleide organisatie. De –eenzijdigecorrespondentie hierover stellen wij u gaarne ter beschikking.

Verder kan met name het BP5Hoek zich niet vinden in de uitspraak ,,Wij voeren regelmatig overleg met de bewo­ners." De besprekingen met ZVH staan als stil vanaf juni, en ZVH reageert niet op voorstellen voor vergaderdata.

 Met vriendelijke groet,

Aart Molenaar namens BP5Hoek

Jan van der Weide namens Bewonerscommissie Vissershop.